Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bidadari Salju Episod 1 Hingga Episod 28 (Akhir) Tonton Drama Full Online

Bidadari Salju Episod 1 Hingga Episod 28 (Akhir) Tonton Drama Full Online | Drama bidadari salju episode penuh, di mana boleh tonton? Di dalam artikel ini akan disenaraikan link untuk semua episode drama Bidadari Salju bermula dari episode 1 hingga episode 28, jadi para peminat drama melayu Malaysia boleh tonton secara penuh dari awal hingga akhir. 

Sebelum itu, mari kita ketahui dulu serba sedikit info mengenai drama Bidadari Salju ini termasuk nama barisan pelakon, sinopsis drama Bidadari Salju full dan lain-lain lagi. 

Bidadari Salju Episod Penuh


Info Drama Bidadari Salju

Drama bersiri Bidadari Salju ini merupakan sebuah drama adaptasi novel dengan tajuk yang sama 'Bidadari Salju' karya Mia Kiff. Tayangan drama Bidadari Salju menggantikan drama Cinta Sekali Lagi yang telah tamat tayangannya. 

Bidadari Salju merupakan sebuah drama Malaysia 2020 hasil sentuhan pengarah Reza Badarudin, terbitan produksi A.Aida Production. Drama Bidadari Salju ini memulakan siaran di slot Akasia TV3 selama 28 episod mulai 15 Disember 2020. 

Drama : Bidadari Salju Jumlah 
Episod : 28 
Mula Tayangan :  15 Disember 2020 
Waktu Siaran : Isnin-Jumaat, jam 7:00 malam 
Siaran TV : Slot Akasia TV3 
Penulis Skrip : PGRs Team, Tinta Jingga, Rofa Azzahra 
Pengarah : Reza Badarudin 
Produksi : A.Aida Production Sdn Bhd 

Pelakon Drama Bidadari Salju & Nama Watak 

Drama Bidadari Salju menampilkan gandingan pelakon Adam Lee dan Sweet Qismina sebagai teraju utama. Drama Bidadari Salju bersiar sebanyak 28 episod penuh bermula dari 15 Disember dan semua boleh saksikan drama Bidadari Salju ini di slot Akasia TV3 pada jam 7 malam dari hari Isnin hingga Jumaat.

Bagi yang terlepas masa tontonan untuk mana-mana episod Drama Bidadari Salju di TV3 (Slot Akasia) ini, jangan risau kerana masih boleh saksikan episod penuh drama Bidadari Salju ini secara online. Antara nama pelakon-pelakon dengan watak besar untuk drama Bidadari Salju ini adalah : 

 • Sweet Qismina sebagai Kayra
 • Adam Lee sebagai Hariz
 • Nazrief Nazri sebagai Wan Hakimi
 • Zaki Azeman sebagai Aiman
 • Syazuwan Hassan sebagai Raqib
 • Fimie Don sebagai Naufal
 • Chacha Maembong sebagai Dania
 • Jaja Iliyes sebagai Anita
 • Aqil Taqeeuddin sebagai Hafizan
 • Siti Khadijah sebagai Marissa
 • Nizam Kama sebagai Asyraf
 • Puteri A'teeqah sebagai Athira
 • Damia Qaissarah sebagai Yaya

Sinopsis Drama Bidadari Salju 

Bidadari Salju Episod Penuh


Sinopsis Drama BIDADARI SALJU ini mengisahkan seorang gadis bernama  Kayra. Gadis malang ini sejak kecil sering di buli kerana tidak memiliki rupa paras yang licin cantik gebu. Drama ini membawa penonton merasai kehidupan seorang gadis malang dengan wajah yang penuh berjerawat dalam penampilannya yang selekeh dan miskin.

Mengisahkan Kayra yang sering menjadi mangsa buli dan selalu dihina di sekolah kerana paras wajahnya yang tidak cantik, penampilannya yang selekeh dan kemiskinannya. Hariz, pelajar seniornya selalu mencari fasal dengannya hampir setiap hari. Hariz terlalu membenci gadis ini hingga dia tergamak melemparkan fitnah yang meragut maruah dan harga diri gadis ini sehingga dia dipulaukan oleh ayah sendiri dan orang kampung. 

5 tahun berlalu, Kayra akhirnya berjaya bangkit dari kejatuhan itu dan berjaya dalam hidupnya. Namun akibat kisah silam yang memeritkan membuat dia membenci lelaki, cinta dan perkahwinan. Hariz sentiasa dibayangi dosa-dosa silamnya dan Kayra tidak pernah lupus dalam ingatannya. 

Dalam diam, rasa cinta tiba-tiba mekar dalam hatinya. Memang jodoh dan pertemuan di tangan Tuhan. Rupa-rupanya lelaki yang dibenci dan didendami sampai mati ini adalah jodohnya.

Bidadari Salju Episod 1 Hingga Episod 28 (Akhir) Tonton Drama Full Online 


Bagi yang terlepas untuk menonton drama ini di TV, boleh tonton secara percuma dan eksklusif di laman web We TV dan juga Iflix. Untuk We TV, boleh download secara percuma di Play Store juga. Yang pastim semua link untuk drama Bidadari Salju akan dikemaskini dari episode 1 hingga 28 (akhir) di sini bagi memudahkan sesiapa saja yang ingin menontonnya. 

Drama Bidadari Salju Episode 1

Drama Bidadari Salju Episode 2

Drama Bidadari Salju Episode 3

Drama Bidadari Salju Episode 4

Drama Bidadari Salju Episode 5

Drama Bidadari Salju | Full Episode 6

Drama Bidadari Salju | Full Episode 7

Drama Bidadari Salju | Full Episode 8

Drama Bidadari Salju Episode 9

Drama Bidadari Salju Tonton Full Episode 28 (Akhir) - Coming Soon Video Lagu MIMPI (Ost Bidadari Salju) nyanyian Haqiem Rusli 

Tajuk Lagu : MIMPI 

Ciptaan : @haqiemrusli98_ @a_aidaproduction 

Lagu Tema : Bidadari Salju 

Slot Akasia TV3 Malaysia Disember 2020

Lirik Lagu Mimpi - Haqiem Rusli | Lagu Tema Bidadari Salju

Oh…. ku di buai mimpi yang indah 

Dan juga meinpi ngeri 

Mimpi yang indah kau bersamaku 

Mimpi yang yang ngeri kau bersama dengannya 

Dia pasti membawa kau pergi

Dia mengapa dia oh…. 

Dia mengapa dia oh…. 

Mengapa dia


Credits : Drama Bidadari Salju Episode Penuh 

Post a Comment for "Bidadari Salju Episod 1 Hingga Episod 28 (Akhir) Tonton Drama Full Online "