Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tonton Drama Penuh Hot Chocolate & Tea Lady Episod 1 - Episod Akhir ( 13 Episod )

Tonton Drama Penuh Hot Chocolate & Tea Lady Episod 1 - Episod Akhir ( 13 Episod )Drama adaptasi novel kembali lagi. Kini ada drama adaptasi novel yang tengah hangat bersiaran di TV2. Drama ini menampilkan gandingan hebat seperti Nafiez Zaidi, Afifah Nasir, Farah Wahida, Ungku Hariz, Kay Maria dan ramai lagi. 


Dengan tajuk Hot Chocolate & Tea Lady, ia adalah sebuah drama adaptasi novel karya Ramlah Rashid yang ditayangkan melalui Slot Selekta Prima TV2. Ia bersiaran setiap Isnin hingga Khamis, jam 8.30 malam.


Sinopsis Novel Hoy Chocolate & Tea Lady 


PERTEMUAN pertama di pantri membuatkan Adam Aiman menyangka Shaza Amira sebagai ‘tea lady’ baru meskipun penampilan gadis itu langsung tidak menyamai pekerjaan itu. 

Dengan pakaian Muslimah moden yang ‘trendy’ dan berjenama, Shaza Amira layak dianggap seorang pengurus muda atau anak pengarah syarikat. 

Tetapi kerana ego berdepan gadis yang cerdik dan cantik, Adam Aiman sengaja menyakiti lebih-lebih lagi apabila mengetahui gadis itu adik tirinya. Shaza Amira mengikut sahaja rentak abang tirinya, saling membenci dan berdengki. Ketika Shaza Amira melangkah ke kediaman serba mewah dan serba sempurna, hatinya berasa sakit.

Setelah lama mengenali keperibadian Shaza Amira, diam-diam Adam Aiman jatuh cinta dan berangan-angan mahu memperisterikan adik tirinya itu. Tetapi tidak seperti yang diangankan Adam Aiman, Shaza Amira masih merindui kekasih awalnya. Mulut berkata tiada lagi cinta, tetapi hati masih mengenang Zafreil. Mereka berjumpa tanpa disangka lalu cerita lama disambung dengan sengaja. Sengketa angkara orang ketiga terus dilupakan.

Cinta Zafreil pada Shaza Amira membenihkan dendam dalam hati Elsa. Bukan kerana cinta plastiknya pada Zafreil membuatkan Elsa nekad menghapuskan Shaza Amira, tetapi kerana impian jahatnya, kakak tirinya mesti mati!

Berjayakah Adam Aiman memiliki Shaza Amira? Apakah cinta Shaza Amira dan Zafreil memahat semula dan berjayakah Elsa melunaskan misi jahatnya?

Bagi yang ingin baca dalam bentuk novel secara online, boleh layari link di bawah ini ;

Baca Novel Hot Chocolate & Tea Lady Bab 1 - Bab 32 ]

Tonton Drama Penuh Hot Chocolate & Tea Lady Episod 1 - Episod Akhir Secara Online

Hot Chocolate & Tea Lady Episod 1

Hot Chocolate & Tea Lady Episod 2

Hot Chocolate & Tea Lady Episod 3

Hot Chocolate & Tea Lady Episod 4

Hot Chocolate & Tea Lady Episod 5

Hot Chocolate & Tea Lady Episod 6

Hot Chocolate & Tea Lady Episod 7 

Hot Chocolate & Tea Lady Episod 8 

Hot Chocolate & Tea Lady Episod 9

Hot Chocolate & Tea Lady Episod 10

Hot Chocolate & Tea Lady Episod 11

Hot Chocolate & Tea Lady Episod 12

Hot Chocolate & Tea Lady Episod 13 (Akhir)1 comment for "Tonton Drama Penuh Hot Chocolate & Tea Lady Episod 1 - Episod Akhir ( 13 Episod )"