Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BIOCHO Pomade | Produk Gayaan Rambut Cara Semulajadi Untuk Lebih Handsome Dan Terurus

Rambut bukan saja mahkota untuk wanita tetapi juga untuk lelaki. Meskipun rambut lelaki kebanyakkannya pendek namun itu tak bermakna lelaki ni patut biarkan saja tanpa sebarang gaya. Tapi tak dinafikan yang lelaki tidak secerewet wanita. Bagi lelaki memadai dengan sebarang produk yang boleh bantu gayakan rambut dengan cepat dan mudah. Kalau produk tu leceh memang tak lah! 

Dalam banyak-banyak produk jagaan rambut untuk lelaki, pomade adalah salah satu produk yang telah berjaya menambat hati ramai kaum adam. Kelebihan pomade yang sangat mudah guna dan berkesan untuk kekalkan gaya rambut memang sangat mengujakan. Tapi sayangnya tidak semua pomade itu bagus untuk digunakan. Tambah-tambah yang ada campuran bahan kimia di dalamnya. 


Walaubagaimanapun, syukur sangat rasa di hati kerana kini telah ada pomade untuk bantu gayakan rambut yang diperbuat daripada bahan semulajadi tanpa sebarang bahan kimia. Produk pomade yang dimaksudkan ini adalah BIOCHO POMADE
Terdapat 4 Jenis Pomade Di Pasaran

Sebelum nak cerita lanjut tentang Biocho Pomade, suka untuk diberitahu yang pomade ini ada 4 jenis ke semuanya. Empat jenis pomade yang telah berada di pasaran ini nampak saja hampir sama tapi hakikatnya ada perbezaan di antara satu sama lain. Empat jenis pomade tersebut adalah :

  • pomade jenis gel
  • pomade orthodox berasaskan air
  • pomade unorthodox berasaskan air
  • pomade berasaskan minyak


#1 - Pomade Jenis Gel

diperbuat daripada bahan kimia seperti lilin sintetik, penekanan rambut, polimer, alkohol, karbomer, dan sebagainya. Pomade jenis ini adalah gel yang keras untuk memberikan pelbagai jenis gaya yang diinginkan dengan mudah. Ia mudah di basuh namun kurang sesuai untuk kulit kepala yang sensitif. Penggunaan yang kerap dan berterusan boleh menyebabkan masalah psoriasis, dermatitis, kelemumur, gatal-gatal dan sebagainya.


#2 - Pomade Orthodox Berasaskan Air 

Pomade jenis ini dapat membantu pengguna mendapatkan gaya rambut yang pelbagai dan ia juga mudah untuk di cuci. Namun pomade dari jenis ini turut mengandungi bahan kimia yang boleh menyebabkan masalah rambut gugur dan masalah kulit kepala kering. 


#3 - Pomade Unorthodox Berasaskan Air 

dihasilkan daripada gabungan lilin dan minyak yang dicampurkan dengan air menggunakan synthetic emulsifer. Ianya mudah dan senang untuk di cuci namun kehadiran bahan kimia seperti parabens, wangian sentetik dan prespiratif lain masih tetap merisaukan. Ia juga agak tidak sesuai untuk kulit yang sensitif.

#4 - Pomades Berasaskan Minyak

diperbuat daripada lilin seperti Beeswax, lilin petroleum dan minyak tumbuhan semulajadi atau minyak mineral. Tidak seperti pomade lain yang berasaskan air, pomade yang berasaskan minyak ini tidak mengandungi bahan kimia yang sangat rumit malah ia juga sangat baik dan hebat untuk rambut. Namun ia agak sukar untuk dicuci.  Ia boleh menyebabkan masalah kulit kepala berminyak dan liang pori rambut tersumbat.

BIOCHO Pomade Mementingkan Unsur Asli Dan Semulajadi 

BIOCHO Pomade mempunyai kelebihannya yang tersendiri berbanding dengan 4 jenis pomade tadi. Ini kerana BIOCHO Pomade sangat mementingkan unsur asli dan semulajadi. Buktinya BIOCHO Pomade ini dihasilkan hanya dengan menggunakan bahan terbaik tanpa sebarang tambahan bahan kimia. Hasilnya para pengguna BIOCHO Pomade bukan saja dapat memiliki rambut yang semakin sihat dan bersinar malah bahagian kulit kepala juga semakin mendapat kesan positif berbanding sebelumnya. Pendekata BIOCHO Pomade ini bukan hanya berperanan sebagai penggaya rambut malah ia juga berfungsi sebagai produk yang bagus untuk membantu memperelokkan lagi rambut dan kulit kepala.

Jika di baca pada info yang ada, BIOCHO Pomade ini adalah "special HERBAL Haircare formulation that gives user STYLE with CARE. BIOCHO Herbal Pomade is an Oil-based herbal Blend of chosen herbs. ​A special hair enriched with Natures best oils, Argan oil, Extra Virgin Olive Oil, Virgin Coconut Oil and Rosemary.Patutlah hebat! Bahan yang digunakan tu memang hebat-hebat belaka! Bayangkan satu produk yang telah dihasilkan dengan gabungan herba terpilih berserta dengan beeswax. Kalau nak tahu beeswax ini adalah lilin lebah yang terhasil dari sarang lebah dan lebah lainnya. 

Antara Bahan Yang Digunakan Untuk Penghasilan BIOCHO Pomade

1. Minyak Argan


2. Rosemary


3. Minyak Kelapa Dara5 Sebab Mengapa BIOCHO Pomade Sangat Lain Daripada Yang Lain 

Selepas mencubanya ternyata BIOCHO Pomade ni ada kelebihannya yang tersendiri. Antara keistimewaan BIOCHO Pomade yang membuatkannya lebih special adalah :

1. Berasaskan bahan semulajadi tadi sebarang bahan kimia
2. Mudah untuk digunakan pada bila-bila masa
3. Berbau segar dan menyenangkan
4. Tidak melekit di tangan dan tidak juga berminyak
5. Sesuai untuk semua termasuk untuk jenis gaya rambut


Cara Untuk Menggunakannya


1. Ambil sedikit mengikut tahap yang ingin digunakan
2. Gosok di atas ke dua telapak tangan
3. Rapikan pada bahagian rambut
4. Siap

Rambut Selalu Kusut? Susah Nak Digayakan? Dapatkan BIOCHO Pomade Sekarang!

Jika dulu selalu tak dapat nak pertahankan gaya rambut sebagaimana yang telah digunting di kedai tapi kini tidak lagi. Dengan adanya BIOCHO Pomade ini gaya rambut dapat dikekalkan selalu untuk tampak lebih kemas dan terurus. Paling best beli sekali boleh banyak hari hingga ke 4 bulan lamanya. Walau harga RM45 (RM49 S/S) tapi bila di hitung kembali memang sangat murah dan berbaloi. Malah para anak menantu dan isteri dapat beli BIOCHO Pomade ini. Malah penggunaan secara berterusan akan turut membantu memberikan khasiat untuk rambut supaya terus kekal sihat bersinar dan terurus.

BIOCHO POMADE | PRODUK GAYAAN RAMBUT CARA SEMULAJADI UNTUK LEBIH HANDSOME DAN TERURUS
Hotline : 60164907155  | Tekan Untuk Whatsapp 


2 comments for "BIOCHO Pomade | Produk Gayaan Rambut Cara Semulajadi Untuk Lebih Handsome Dan Terurus"

  1. First time dengan pomade daripada bahan2 natural, kena suggest dekat encik suami ni..

    ReplyDelete