Sunday, 17 June 2018

SELANGOR, June 13, 2018 – Fall in love all over again with the sweet and spicy Ssamjeang flavors especially created by Domino’s Pizza. Hot on the trail of its popular Ssamjeang Pizza range, Domino’s introduces its latest addition, the new Ssamjeang Prawn pizza, the fourth variant added to the range.

Featuring springy, succulent prawns marinated with Italian herbs & spices coupled with nutritious seaweed that’s rich with umami flavour, fresh cherry tomatoes, green peppers, sprinkled with roasted sesame seeds atop the specially developed Ssamjeang sauce, the Ssamjeang Pizza is packed with well-balanced flavors and textures.


Speaking on the new flavors, Shamsul Amree, Senior General Manager, Operations, Domino’s Pizza Malaysia and Singapore said, “We received tremendous love and support from our customers and Korean fans when we first launched the Ssamjeang Tuna, Chicken and Beef. The response was overwhelming and to cater to the growing request of the Ssamjeang pizzas, we have taken it further and created Ssamjeang Prawn. We believe this new addition enhances the flavor profile of the Ssamjeang sauce especially with the delicious combination of multiple flavours and textures in a single pizza.”

“We are heartened by the positive response from our customers and we hope this new flavor will be well received as well. Fasting month and the Raya period is a great opportunity to get together with family and friends while enjoying your favorite pizzas. We are offering fantastic deals for the festive period and we hope our customers will take up the opportunity to enjoy this latest item on our menu while it lasts!”


Truly inspired by Malaysians love for Korean food, Domino’s Ssamjeang Pizzas were specially crafted to deliver the perfect combination of savory, sweet and spicy flavors. Versatile and flavorful, the Ssamjeang sauce is also available with Ayam-haseyo Chicken Wings, a side of chicken wings baked to perfection with an outer coating of the deliciously addictive Ssamjeang sauce.

During the festive Ramadan and Raya period, customers can enjoy Ssamjeang Prawn with the two combo deals namely Ssamjeang Buddy Combo and the Ssamjeang Super Combo. Priced at RM37.65(GST zero-rated price), the Ssamjeang Buddy Combo includes one Regular Ssamjeang pizza, one Ayam-Haseyo, one Garlic Twisty Bread and two cans of soft drinks; while the Ssamjeang Super Combo, priced at RM56.51(GST zero-rated price) comprises of two Regular Pizzas, one Ayam-Haseyo, one Cheesy Mozzarella/Cheddar Stix and a bottle of 1.5L soft drink.


The all new Ssamjeang Prawn is available at all Domino’s Pizza stores for a limited time only, from June 4 to July 1, 2018, while stocks last.
Visit Domino’s stores, order online at http://www.dominos.com.my/, or call 1300-888-333 to make an order. To learn more about Domino’s Pizza Malaysia’s Ssamjeang Prawn Pizza as well as other ongoing promotions, visit them at http://www.dominos.com.my/.

Saturday, 9 June 2018

Telemovie AYAH - Lakonan Fahrin Ahmad, Rita Rudaini & Azar Azmi Di TV3 - Cerekarama AYAH hasil gandingan lakonan mantap Fahrin Ahmad, Rita Rudaini dan Azar Azmi boleh meruntun jiwa terutama pada mereka yang masih belum mengerti kasih sayang seorang ayah yang sanggup berbuat apa saja demi anak isterinya.



Telemovie Ayah mengisahkan kehidupan seorang ayah yang berusaha membesarkan anak-anaknya. Telemovie Ayah ini juga menampilkan Dato Rahim Razali, Adik Duerra Mitilda, Faiz Fathullah, Mak Jah, Ali Reza, dan Syed Shafiq.

SINOPSIS AYAH

Bebanan seorang ayah yang menanggung tanggungjawab untuk menjaga isterinya yang terlantar sakit dan perlu mencari mata pencarian yang lebih demi menanggung kos perubatan. Sehinggalah si ayah cuba untuk merompak rumah, tetapi dihidu oleh penduduk kampung. Si ayah lari masuk ke hutan demi menyelamatkan diri lalu terdengar tangisan bayi. Si ayah terjumpa bayi di dalam satu kotak kosong lalu membawanya pulang dan menjaganya. Ia menimbulkan suatu kebahagiaan buat si ayah selepas kematian isterinya beberapa minggu kemudian. Anak angkatnya itulah yang menjaga ayah hingga nafasnya terakhir, sewaktu darah dagingnya sendiri tidak menghiraukannya.
Sumber : myinfotaip.com

Bila lihat cerekarama AYAH ni terus teringat pada ayah sendiri. Ayah tak macam ibu. Ayah ni tak reti nak tunjuk kasih sayang cara lembuttttt macam ibu tapi ayah sentiasa sayang, sentiasa rindu dan sentiasa ikhlas mencari rezeki untuk anak isteri. Walaupun penat tapi tiap kali lihat anak-anak makan dengan sukahati dengan wajah gembira sehingga kenyang rasa hilang segala penat lelah. Rasa kering segala keringat. Rasa berbaloi segala titik peluh yang jatuh. 

Walaubagaimanapun, sebagai seorang ayah walau susah bagaimana sekalipun namun rezeki yang di beri pada anak isteri haruslah bersih dan halal. 

Isu rokok ni sudah menjadi perkara biasa kerana rata-rata orang lelaki atas dunia ni merokok, tak terkecuali saudara dan rakan-rakan Abang Rock sendiri baik dari utara mahupun hingga ke pantai timur dan selatan. Sebenarnya, rokok ni di anggap sebagai salah satu tanda 'macho' bagi orang lelaki. Bila asap kat mulut keluar masuk keluar masuk itu dapat memberi bayangan yang situasi itu boleh menyebabkan kami ni nampak 'macho'. Betul atau tidak, itulah yang Abang Rock dapat tahu lepas tanya kat kengkawan masa belia muda remaja dulu.

Abang Rock mengaku, Abang Rock sendiri pernah cuba-cuba untuk hisap rokok tapi apakan daya tak kena dengan jiwa. Tak tau pasai apa, memang tak boleh piiii kata orang utaqa. Hisap sekali hembus, hisap sekali hembus tapi dalam kepala dok terbayang $$$ hak melayang sekali dengan asap tu. Agaknya mungkin sebab Abang Rock ni tak berasal dari keluarga senang kot, jadi nilai duit tu nampak agak 'suci' di mata dan hati Abang Rock. Akhirnya dengan sendiri Abang Rock jadi tak berapa berkenan untuk hisap. Tak berkenan untuk hisap saja tapi tak bermakna Abang Rock pulau depa-depa yang hisap rokok ni.


Rokok juga adalah salah satu cara untuk ikat persahabatan di antara kaum lelaki. Sebagai contoh, bila bertemu dengan seseorang yang tak pernah kenal, mesti akan di pelawa rokok seagai tanda untuk duduk hisap sambil sembang bersama. Part ni agak kelakar sebabnya bila orang pelawa Abang Rock rokok dan abang cakap "takpe, saya tak hisap"... terus diaorang tengok tepat ke muka abang ni dengan wajah confuse. Yelah, harap badan ja besar, rambut ja panjang tapiiiii rokok tak hisap... apa daaa....hahaha...

Walaubagaimanapun, Abang Rock tabik sebabnya depa tak terus hulur dan paksa Abang Rock untuk hisap rokok tu sebaliknya depa puji balik sebab tak hisap rokok dan depa sendiri cakap bukan depa tak da niat nak berhenti, bukan depa tak tau rokok tu tak elok tapi masalahnya depa tak mampu nak handle sorang-sorang.

Nasihat Abang Rock, pada para isteri yang suaminya merokok tu bantulah para suami ni dengan cara lemah lembut dan berhemah! Jangan pula dok pot pet pot pet macam makcik bawang memang tak jadi lah nak berhenti makcik kakak oi..... cakap cara lemah lembut sebabnya lidah lembut mulut manis gaya lentok tu lah yang boleh di jadikan senjata oleh para isteri untuk lemahkan kami encik-encik suami ni.



Pada para perokok pula, Abang Rock respect walau korang hisap rokok kerana bila bertemu orang yang tak hisap rokok macam diri Abang Rock ni korang takde la nak paksa-paksa bagai... takde la nak provok suruh hisap juga ka apa...

Cuma satu je Abang Rock nak pesan... kalau rasa sayangkan diri sendiri, sayangkan anak isteri, cuba-cuba usaha untuk berhenti.. mungkin mula-mula gantikan rokok dengan chewing gum ke sebabnya ramai di kalangan sahabat Abang Rock yang dah berjaya behenti hisap rokok. Pada adik-adik yang baru nak start tu, nak habaq bagi, orang perempuan la ni depa lebih pilih orang yang tak hisap rokok daripada orang yang hisap rokok sebabnya bagi depa la ni hisap rokok tu bukan lagi salah satu tanda untuk nampak macho.

Sebelum terlupa, time hisap tu tolong jangan tiup ke arah orang lain ya terutama kalau ada budak-budak dan baby. Kesian kat orang lain sebabnya hisap rokok yang di hidu sangat membahayakan juga. Tak adillah orang lain hisap rokok tapi orang lain turut dapat sakit juga. Abang Rock doakan moga kita semua dapat jalani hidup sihat untuk semakin happy bersama insan yang kita sayang.


SEDIKIT INFO MENGENAI ROKOK

Bagaimana merokok mendatangkan kesan ke atas tubuh badan anda?
  • Mempunyai kedua-dua kesan jangka pendek dan jangka panjang
  • Bahan-bahan kimia yang dibebaskan daripada rokok boleh merosakkan beberapa organ dalam tubuh badan kita.

Apakah kesan-kesan jangka pendek?
Otak --
Pembebasan gas karbon monoksida dan pengurangan oksigen menyebabkan otak tidak dapat berfungsi dengan sepenuhnya
Telinga --
Mengurangkan kadar pengaliran darah boleh menyebabkan pekak
Mata --
Mata berair, radang mata yang boleh mengganggu daya penglihatan
Mulut --
  • Mengalami deria rasa yang tidak sedap pada bibir, lidah dan tekak
  • Nafas berbau dan mendapat jangkitan mulut
  • Gigi menjadi kuning
Hidung -
Mengurangkan deria bau
Kulit --
Mengurangkan suhu badan, kulit muka cepat berkedut
Paruparu
- Kesukaran untuk bernafas dan mengurangkan tenaga untuk bersukan

Apakah kesan-kesan jangka panjang?
  • Barah (cth. paru-paru, payudara, mulut, tekak, dan usus)
  • Penyakit Jantung
  • Angin Ahmar / Strok
  • Penyakit paru-paru (cth. Penyakit lelah, bronkitis)
  • Penyakit mulut dan gusi
  • Ulser (perut, peptic)
  • Osteoporosis
  • Kemandulan (tidak boleh hamil)
  • Kurang bernafsu dalam perhubungan seks
  • Mati pucuk
Selain membahayakan kesihatan diri, apakah keburukan merokok yang lain?



Merokok juga boleh mencemarkan persekitaran
  • Puntung rokok yang dibuang merata-rata boleh mencemarkan persekitaran seperti mengakibatkan longkang tersumbat yang boleh menyebabkan pembiakan nyamuk aedes
  • Menyebabkan pencemaran udara
  • Perokok pasif (Menyedut/menghidu asap rokok dari orang lain yang merokok), juga boleh menyebabkan penyakit lelah di kalangan kanak-kanak
  • Menyumbang sebanyak 25% kepada kes kebakaran







Subang Jaya, 8 Jun – Awal bulan ini, Masjid Al-Falah USJ 9 telah mencatat pencapaian baharu sebagai masjid pertama untuk melangkah ke alam digital dengan menerima sumbangan tanpa tunai. Pencapaian ini dilakukan di bawah Kempen SyuQR RHB – satu inisiatif untuk membawa gaya hidup digital kepada konsep 'Memberi' dan / atau 'Sadaqah' - melalui Boost, aplikasi e-wallet yang dikendalikan oleh Axiata Digital.


“Ini merupakan kerjasama pertama antara RHB Islamic dengan Axiata Digital ke arah sadaqah digital bersempena bulan Ramadhan. RHB Islamic berbesar hati menjadi rakan kongsi dalam usaha untuk mendekati golongan kurang bernasib baik dengan menggalakkan umat Islam membuat sumbangan digital kepada Kempen SyuQR.” kata Dato’ Adissadikin Ali, Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif RHB Islamic Bank Berhad.



Aplikasi e-wallet Boost menyediakan platform dimana sumbangan boleh dilakukan dengan mudah melalui pengimbasan kod QR yang dipaparkan di masjid dan semua sumbangan akan dipindahkan terus ke akaun bank RHB Masjid Al-Falah tanpa risiko kecurian atau kehilangan.

Christopher Tiffin, Ketua Pegawai Eksekutif Boost berkata, “Apabila kami bekerjasama dengan RHB Islamic dalam Kempen SyuQR, kami hanya ada satu matlamat, iaitu untuk memudahkan pengguna berbakti kembali dan berkongsi rezeki mereka kepada masyarakat”.

Tiffin juga menyatakan, “Malaysia mempunyai 20 juta pengguna telefon pintar dan terdapat banyak ruang untuk pertumbuhan pengunaan aplikasi e-wallet. Kami yakin dengan kerjasama ini ia akan menjadi contoh terbaik untuk menggalakkan penggunaan tanpa tunai dalam kalangan masyarakat. Kami juga menjangka institusi sosial lain akan menyambut baik langkah ini dan melaksanakan transaksi tanpa tunai,”

Kempen tersebut turut dimeriahkan dengan kehadiran Dato’ Sri Zainal Abidin, Pengerusi Masjid Al-Falah USJ 9, Dato’ Adissadikin Ali, Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif RHB Islamic, Khairil Abdullah, Ketua Pegawai Eksekutif Perkhidmatan Axiata Digital Services Sdn Bhd dan Christopher Tiffin, Ketua Pegawai Eksekutif Boost. Mereka disambut meriah oleh kariah masjid dan berpeluang berbuka puasa bersama-sama penduduk sekitar Subang Jaya.


 

Kerjasama Boost dan RHB Islamic membangunkan inisiatif tanpa tunai di Masjid Al-Falah selari dengan Blueprint Bank Negara membabitkan Sektor Kewangan serta ia merupakan sebahagian daripada matlamat ke arah negara tanpa tunai menjelang tahun 2050.


Mengenai Boost
Boost adalah aplikasi mobile wallet gaya hidup yang bertujuan merevolusi cara pengguna melakukan transaksi harian. Menggabungkan keperluan gaya hidup dan teknologi digital masa kini, Boost berusaha untuk memudahkan transaksi, lebih pantas, lebih selamat & memberi lebih manfaat kepada pengguna secara keseluruhan.

Boost dilancarkan secara rasmi pada Januari 2017, sebagai satu platform mendigitalkan salah satu perkhidmatan teras syarikat telekomunikasi – cara pengguna menambah kredit prabayar mereka. Dengan Boost, pengguna boleh memulakan pengalaman mereka dengan menambah wang ke dalam aplikasi sama ada melalui kad kredit, kad debit atau mana-mana 17 rakan kongsi perbankan dalam talian kami.

Seterusnya, mereka boleh memilih jumlah prabayar yang diingini & ia selesai. Ia sememangnya mudah! Semua pengguna prabayar termasuk semua rangkaian boleh menambah tambah nilai kredit pada bila-bila masa, di mana sahaja, dalam beberapa saat. 


Tidak perlu lagi ke kedai dan memasukkan pin 16 digit. Pengguna prabayar turut akan menikmati rebat tunai! Hanya goncangkan telefon untuk mendapatkan pulangan tunai. Pengalaman ganjaran ini membezakan Boost dengan aplikasi tambah nilai lain.

Pada bulan Jun 2017, Boost lancar “Kedai Digital”. Pengguna Boost berupaya membeli baucar digital daripada mana-mana jenama kegemaran pada tawaran hebat/diskaun daripada rakan kongsi Boost. Terdapat pelbagai pilihan baucar meliputi beberapa segmen seperti:


Pemain – Boost menawarkan tambah nilai kredit permainan untuk Steam Credits, Garena, MOL Points, PlayStation, Asphalt8 dan A-Cash
  
Kaki Membeli-Belah Online – 11Street, Lazada, Zalora dan Shopee untuk baucar tunai sehingga 20%.


Penggemar Makanan – Tealive, Boost Juice, myBurgerlab, KGB (Killer Gourmet Burgers), Inside Scoop, The Chicken Rice Shop, La Juiceria, Krispy Kreme. SushiQ, Nelson’s, DOME
  
Muzik, Drama & Kaki Wayang – dapatkan langganan bulanan daripada Spotify, Joox, Dimsum, dan Tonton, baucar MBO cinema. Untuk hiburan - Kami ada Sunway Lagoon, RedBox, Aquaria KLCC dan Legoland
Fesyen & Kecantikan – SimplySiti, SASA, Fashion Valet




Di samping membeli baucar, pengguna Boost juga boleh menghantarnya sebagai hadiah digital kepada orang tersayang. Kami memperkenalkan ciri baharu yang menarik ini bersempena Hari Raya sebagai alternatif pemberian “Duit Raya” dalam bentuk baucar berbanding kaedah tradisional. Baucar-baucar ini juga boleh dihantar sebagai hadiah kepada rakan-rakan & keluarga dengan pembalut khas & mesej.

Boost turut membolehkan pengguna membayar menggunakan telefon pintar di lokasi-lokasi terpilih dengan mudah tanpa perlu menggunakan kad atau tunai. Anda boleh membayar dengan Boost di lebih dari 12,000 lokasi seluruh negara seperti pasar malam, medan selera, trak makanan, membeli-belah online dan peruncit berjenama.

Sebagai tambahan, pengguna Boost juga boleh menghantar wang kepada pengguna lain tanpa perlu membayar caj antara bank dan tidak mengira rangkaian mudah alih mereka. Misi kami adalah untuk menggalakkan rakyat Malaysia berbelanja tanpaa tunai, dan kami berhasrat untuk mencapai matlamat ini dengan menjadi Boost sebagai pilihan aplikasi e-wallet gaya hidup di Malaysia.

Pengguna Andriod boleh memuat turun Boost dari Play Store manakala pengguna iOS boleh memuat turun dari App Store.

Untuk maklumat lanjut, layari laman web at https://www.myboost.com.my/ atau
‘follow’ Boost di Facebook (https://www.facebook.com/myboostapp/) dan Instagram
(https://www.instagram.com/myboostapp/).